XClose
Get more with our Members Only Rate.
Sign In or Join Now!
 

Park Plaza Hotels Nederland doet het licht uit!

Zaterdag 26 maart 2011, om 20.30 uur, doen alle Park Plaza Hotels in Nederland voor de duur van één uur de niet-essentiële verlichting uit.

Amsterdam, 22 maart 2011 – Zaterdag 26 maart a.s., om 20.30 uur, doen alle Park Plaza Hotels in Nederland voor de duur van één uur de niet-essentiële verlichting uit. Hiermee steunt zij Earth Hour, de internationale actie van het Wereld Natuur Fonds, en toont zij aan dat door samen te werken iedereen een positieve bijdrage kan leveren aan het beschermen van onze toekomst en die van volgende generaties.

Park Plaza Hotels, dat 5 hotels in Nederland heeft, sluit zich met deze actie aan bij de wereldwijde inspanningen van het Wereld Natuur Fonds om het bewustzijn van de klimaatverandering en de impact van het energiesysteem op onze planeet te verhogen. Naast het uitschakelen van alle niet-essentiële verlichting zal de hotelketen ook haar gasten aanmoedigen om de verlichting waar mogelijk uit te schakelen. Zo kunnen zij onder meer genieten van een hapje en een drankje bij kaarslicht.

Frans Wientjes, Regional General Manager Continental Europe, Park Plaza Hotels: “Samen een uur het licht uit voor de aarde. Earth Hour is een belangrijke, symbolische gebeurtenis die aantoont dat zelfs kleine stappen, meegenomen op een wereldwijde schaal, het verschil maken in de aanpak tegen klimaatverandering. Door het Wereld Natuur Fonds hiermee te ondersteunen sturen wij een belangrijk signaal uit naar onze gasten, leveranciers en brancheleden over het probleem en de dringende noodzaak voor oplossingen.”

De inspanning om Earth Hour te ondersteunen is slechts één van de vele duurzame praktijken op milieugebied bij Park Plaza Hotels. De hotelketen is vastbesloten om manieren te vinden en door te voeren om de milieu-impact te beperken. Onder het mom van “iedereen draagt de volledige verantwoordelijkheid voor het milieu” ontwikkelt zij dan ook initiatieven als ‘bespaar energie en schakel uit’ die gericht zijn op verantwoordelijk omgaan met het beheer van water, energie en afval. Zo hebben onder meer de hotels Park Plaza Eindhoven en Park Plaza Victoria Amsterdam het Green Key certificaat reeds in bezit. De andere 3 Nederlandse Park Plaza Hotels verwachten dit certificaat herfst 2011 te behalen.

De vijf hotels van Park Plaza Hotels in Nederland zijn: Park Plaza Amsterdam Airport, Park Plaza Victoria Amsterdam, Park Plaza Vondelpark, Amsterdam, Park Plaza Eindhoven en Park Plaza Utrecht.


TERUG naar alle persberichten - Nederland